Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι Dow Jones και S&P 500. Στο 4,67% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Οριακές κινήσεις για το αργό και τον χρυσό. Κέρδη 3,3% για την Boeing.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 34.400 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,07% χαμηλότερα στις 13.788 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,1% στις 4.418 μονάδες.

Ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν κοντά σε υψηλό οκτώ μηνών την Παρασκευή, ενώ ο Nasdaq σκαρφάλωσε σε υψηλό δύο μηνών.

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί η μέτρηση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η μέτρηση θα δείξει υποχώρηση του πληθωρισμού στο 3,3% τον Οκτώβριο από 3,7% τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων και της ενέργειας, προβλέπεται ότι θα μείνει αμετάβλητος. 

«Αν η ετήσια μέτρηση συνεχίσει να δείχνει πτώση, τότε αυτό σφραγίζει το γεγονός ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο και πιθανότατα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities. 

Η αμερικανική αγορά μετοχών έχει καταγράψει ισχυρή ανάκαμψη αυτόν τον μήνα, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τριμήνου και τις προσδοκίες ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων. 

Οι traders βλέπουν 86% πιθανότητα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τo δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε στα 67 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο από 88 δισ. δολάρια τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.Η μέτρηση ήταν ελαφρώς μικρότερη από το έλλειμμα 70 δισ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή άνοδο 0,2% στα 77,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει οριακά κέρδη 0,02% στα 1.938 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,067 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,67%. 

Στα ταμπλό, η μετοχή της Boeing σημειώνει άνοδο 3,3%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Συνεχίζει καθοδικά (-6%) η μετοχή της Plug Power, της εταιρεία υδρογόνου, μία ημέρα μετά τη μεγαλύτερη βουτιά (-40%) των τελευταίων εννιά ετών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v