Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει το ράλι η Wall Street μετά τον πληθωρισμό χονδρικής

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με ώθηση από την πτώση του δείκτη τιμών παραγωγού. Στο 4,51% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Απώλειες 1% για το αργό. Άνοδος για τον χρυσό.

Διευρύνει το ράλι η Wall Street μετά τον πληθωρισμό χονδρικής

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός χονδρικής κατέγραψε τον Οκτώβριο τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2020. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,38% στις 34.961 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,34% υψηλότερα στις 14.140 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,33% στις 4.510 μονάδες.

O S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν την Τρίτη τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι μηνών, καθώς η μέτρηση για τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο ήταν καλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων. 

«Δεδομένων των ισχυρών καταναλωτικών δαπανών, το οποίο δεν προκαλεί έκπληξη αν λάβει κανείς υπόψη την απασχόληση, είναι εύλογο να υποθέσει κανείς ότι τα εταιρικά κέρδη θα συνεχίσουν να αυξάνονται και αυτό απλώς θα ενισχύσει το ράλι στο τέλος της χρονιάς», επισήμανε στο Reuters ο Κρις Ζακαρέλι, CIO της Independent Advisor Alliance. «Ο πληθωρισμός για την ώρα κινείται χαμηλότερα και η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό, οπότε η μόνη λογική κατεύθυνση για τις μετοχές είναι να πάνε προς τα πάνω», πρόσθεσε. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,1% στα 77,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,09% υψηλότερα στα 1.968 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,085 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς πραγματοποιεί άλμα 6 μονάδων βάσης στο 4,51%. 

Στο ταμπλό, ράλι 14,2% πραγματοποιεί η μετοχή της Target, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v