Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα εταιρικά κέρδη. Στο 3,61% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Πτώση πάνω από 2% για Morgan Stanley και Netflix. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτιά 1,2% ο χρυσός.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου και ενώ ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,3% στις 33.869 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,17% υψηλότερα στις 12.049 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,03% στις 4.156 μονάδες. 

Η μετοχή της Morgan Stanley σημειώνει πτώση 2%. Τα κέρδη της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη υποχώρησαν 19% στα 2,98 δισ. δολάρια ή 1,7 δολάρια ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, σε ετήσια βάση. Τα έσοδα διολίσθησαν 2% στα 14,5 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 1,62 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 13,9 δισ. δολάρια.

Απώλειες 3% καταγράφει η μετοχή του Netflix, καθώς η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη και τα έσοδα πρώτου τριμήνου, ενώ θα αναβάλει ως τον Ιούνιο το λανσάρισμα της υπηρεσίας κοινής χρήσης κωδικών επί πληρωμή.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ μεταβλήθηκε ελάχιστα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η αύξηση της απασχόλησης μετριάστηκε και οι αυξήσεις των τιμών επιβραδύνθηκαν, σύμφωνα με την έκθεση της Fed για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Οι προσδοκίες για μελλοντική ανάπτυξη παρέμειναν ως επί το πλείστον αμετάβλητες. Ωστόσο, δύο περιφέρειες είδαν τις προοπτικές να επιδεινώνονται» αναφέρει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ στη «Beige Book». «Οι επαφές ανέμεναν περαιτέρω ανακούφιση από τις πιέσεις στο κόστος των εισροών» τονίζεται.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,68% στα 79,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 1,2% στα 1.994 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,905 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται στο 3,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v