Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με ώθηση από τον πληθωρισμό

Κέρδη πάνω από 1% και για τους τρεις δείκτες με τον S&P 500 στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ. Αλμα 1,5% για τον χρυσό κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Άνοδος 4,5% για τη μετοχή του Netflix. Πτώση για το αργό.

Ράλι στη Wall Street με ώθηση από τον πληθωρισμό

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε και η ανεργία αυξήθηκε, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Fed μπορεί να βρίσκεται κοντά στο τέλος των επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων. 

Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με άνοδο πάνω από 1%, με τις ευαίσθητες στα επιτόκια μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών να προσφέρουν τη μεγαλύτερη ανοδική ώθηση και να οδηγούν τον Nasdaq στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τον τελευταίο μήνα. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,12% στις 34.029 μονάδες. Ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,99% στις 12.166 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,33% στις 4.146 μονάδες, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

O πληθωρισμός χονδρικής επιβραδύνθηκε και πάλι στο 2,7% από 4,9% τον Μάρτιο.Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο δομικός πληθωρισμός χονδρικής, στο σημείο ακριβώς που κινούνταν οι προβλέψεις.

Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν στις 239.000, έναντι 228.000 αιτήσεων την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές περίμεναν ηπιότερη αύξηση στις 232.000 αιτήσεις.

«Οι αγορές πραγματοποίησαν ράλι μετά τα στοιχεία για την πτώση του πληθωρισμού και όλα έχουν να κάνουν με τη Fed και τον πληθωρισμό» δήλωσε στο Reuters ο Ντέιβιντ Κάρτερ, υπεύθυνος επενδύσεων στη JP Morgan Private Bank. «Σε συνδυασμό με τα χθεσινά στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, ο δείκτης τιμών παραγωγού καταδεικνύει επίσης κάποια επιβράδυνση στον πληθωρισμό που μπορεί να σημαίνει ένα γρήγορο τέλος στη σύσφιξη της Fed» πρόσθεσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1% στα 82,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε άλμα 1,5% στα 2.053 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε 4 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 3,44%. 

Στο ταμπλό, άλμα 4,5% σημείωσε η μετοχή του Netflix. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v