Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με την τεχνολογία να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις. Στο 3,4% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρή πτώση για το αργό. Βουτιά 0,9% για τον χρυσό.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Σε θετικό έδαφος γυρίζει ο Dow Jones, ενώ S&P 500 και Nasdaq περιορίζουν τις απώλειες με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη μέτρηση για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 33.549 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 12.051 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,12% στις 4.100 μονάδες.

Την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι δημιουργήθηκαν 236.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό της ανεργίας διολίσθησε στο 3,5% από 3,6%. Τα στοιχεία ευθυγραμμίζονται με τις προσδοκίες για μια σταδιακή επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε ύφεση, αλλά δεν καθησυχάζει τις άμεσες ανησυχίες για τον πληθωρισμό. 

Ως εκ τούτου, ενισχύονται οι πιθανότητες για νέα αύξηση επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση του Μαΐου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,2% στα 80,49 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 0,95% στα 2.ο07 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,084 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,4%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla υποχωρεί 3,4% μετά τη νέα μείωση τιμών στις ΗΠΑ, ενώ η μετοχή της Apple κινείται 2% χαμηλότερα.

Βουτιά 45% πραγματοποιεί η μετοχή της Tupperware μετά την προειδοποίηση της εταιρείας ότι κινδυνεύει με πτώχευση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v