Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή των μετρήσεων για τον πληθωρισμό. Στο 3,4% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για αργό και χρυσό.

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό και την έναρξη των ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα τριμήνου.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,16% στις 33.640 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 12.053 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,04% στις 4.110 μονάδες.

Την Τετάρτη θα δημοσιευτούν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου και την Πέμπτη του δείκτη τιμών παραγωγού. Οι δύο μετρήσεις μπορούν να προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για το πώς θα κινηθεί η Fed στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

«Η αγορά λέει ότι το ταβάνι του πληθωρισμού έχει περάσει και τώρα τα στοιχεία πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία βρισκόμαστε», δήλωσε στο CNBC ο Κιθ Μπουκάναν, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, προειδοποιώντας για υψηλή αβεβαιότητα και ρίσκα καθώς η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα αυξάνει τις πιέσεις που προέρχονται από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Το Ταμείο αναμένει τώρα ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 2,8% το 2023 και 3% το 2024, κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα σε σχέση με τις αντίστοιχες προβλέψεις του Ιανουαρίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,54% στα 80,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,55% στα 2.014 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,4%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Moderna βουτάει 4,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v