Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά το sell off

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, παρά την πτώση της τιμής του αργού. Οριακή άνοδος για τον χρυσό. Στο 1,705% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κέρδη 4% για την Apple, σε υψηλό πέντε μηνών.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο της Apple σε υψηλό πέντε μηνών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένο στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών και στην τιμή του αργού.

Ο Dow Jones κινείται 0,11% υψηλότερα στις 18.086 μονάδες, ο Νasdaq καταγράφει άνοδο 0,32% στις 5.171 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,09% στις 2.128 μονάδες. 

Η άνοδος ακολουθεί τη χθεσινή πτωτική συνεδρίαση και τη βουτιά του S&P 500 κατά 1,5%, καθώς επικράτησαν οι ανησυχίες για την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο.

Την Τρίτη ο δείκτης «φόβου» VIX ενισχύθηκε 18% στις 17,85 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Ιουνίου. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,2% τον Αύγουστο, κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου. Εξαιρουμένων των τιμών της βενζίνης, οι τιμές εισαγωγών παρέμειναν αμετάβλητες.
Ήταν η πρώτη πτώση του δείκτη τιμών εισαγωγών από τον Φεβρουάριο.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές διολίσθησαν κατά 2,2%.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των εξαγωγών βούτηξαν 0,8% τον Αύγουστο, καθώς το κόστος των αγροτικών προϊόντων σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών ετών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,222.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ομόλογα. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί από το υψηλό τριών μηνών και κινείται 2,3 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,705%.

Σε κλοιό πιέσεων παραμένει ωστόσο το αργό πετρέλαιο. Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού καταγράφει απώλειες 1,2% στα 44,4 δολάρια το βαρέλι.

Οριακή άνοδο 0,04% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.324 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, κέρδη 4% καταγράφει η μετοχή της Apple, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό πέντε μηνών. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού σημειώνει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση τα υψηλότερα κέρδη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Αναλυτές της RBC Capital Markets παρουσίασαν την Τετάρτη πέντε λόγους για τους οποίους η μετοχή παραμένει «buy». 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v