Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον Nasdaq

Με άνοδο μόλις οχτώ μονάδων ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό για δεύτερη διαδοχική ημέρα. Οριακή πτώση για τους Dow Jones και S&P. Μέτρια η ανάπτυξη στις ΗΠΑ, λέει η Beige Book. Στο επίκεντρο η μετοχή της Apple (+0,7%).

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση της Beige Book από τη Fed.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αμερικάνικη οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ η ισχυρή αγορά εργασίας δεν κατάφερε να οδηγήσει σε ουσιαστικές ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και στις τιμές.

Στο μέτωπο των επιτοκίων, ο Κεντρικός Τραπεζίτης του Σαν Φρανσίσκο, John Williams υποστήριξε, ότι «καλύτερα η αύξηση των επιτοκίων να γίνει νωρίτερα παρά αργότερα».

Αντίστοιχα, ο αξιωματούχος της Fed, Jeffrey Lacker δήλωσε σήμερα πως υπάρχουν «ισχυρά στοιχεία» για μια αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η μετοχή της Apple (+0,7%) καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε λίγο νωρίτερα το νέο iPhone 7.

Η πρώτη είδηση από την εκδήλωση βγήκε από τα χείλη του Shigeru Miyamoto της Nintendo, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το Super Mario θα είναι διαθέσιμο στο app store της Apple και σε κάθε κινητό της. H μετοχή της κορεατικής εταιρείας πραγματοποίησε «άλμα» 27%.

Παράλληλα, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου για τρίτη διαδοχική ημέρα. Νωρίτερα η Αμερικανική Αρχή Ενέργειας αναβάθμισε τις προβλέψεις της τόσο για την τιμή αργού (στα 41,92 δολ. από 41,16 δολ.) όσο και για την παραγωγή (στα 8,77 εκατ. βαρέλια ημερησίως από 8,51 εκατ.) το 2016. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 1,5% στα 45,50 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με οριακές απώλειες 0,07% στις 18.525 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,02% στις 2.186 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έπιασε νέο ιστορικό υψηλό καταγράφοντας κέρδη 0,15% στις 5.283 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+1,9%) και IBM (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Wal-Mart (-1,3%) και Home Depot (-0,9%).

Στην αγορά συναλλάγματος, μετά τη Beige Book, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1240 από 1,1254 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε από υψηλό τριών εβδομάδων, σημειώνοντας πτώση 0,4% στα 1.349 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v