Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά τα μάκρο

Επιστρέφουν σε θετικό έδαφος οι αμερικάνικες μετοχές, ανακάμπτοντας από το σοκ που προκάλεσαν τα αρνητικά στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών. Βουτιά 1% για το δολάριο. Οριακές κινήσεις για το αργό. Κέρδη 0,8% για τον χρυσό. Αλμα 76% για τη Navidea. Ράλι για τα treasuries.

Εναλλαγή προσήμων στην αμερικάνικη αγορά, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο τομέας υπηρεσίων αναπτύχθηκε τον Αύγουστο με το βραδύτερο ρυθμό από το Φεβρουάριο του 2010.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 18.508 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,3% υψηλότερα στις 5.266 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,1% στις 2.182 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο S&P 500 και ο Dow έκλεισαν 0,4% και 0,5% υψηλότερα για την εβδομάδα, μετά την απογοητευτική έκθεση για τις θέσεις εργασίας που απομάκρυνε το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο.

Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί περίπου 7% από την αρχή της χρονιάς, ενώ βρίσκεται κοντά σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο δείκτης υπηρεσιών ISM βούτηξε στις 51,4 μονάδες από 55,5 μονάδες τον Ιούλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2010.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 54,9 μονάδες.

Μετά τα στοιχεία που έδειξαν απότομη επιβράδυνση της μεταποίησης, τα στοιχεία του ISM για τον τομέα υπηρεσιών δημιουργούν ερωτήματα για την ισχύ της αμερικάνικης οικονομίας ενόψει της συνεδρίασης της Fed αργότερα το Σεπτέμβριο.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Bayer ανέβασε την προσφορά της για την εξαγορά της Monsanto για δεύτερη φορά, στα 127,50 δολάρια ανά μετοχή. Το ποσό αυτό αποτιμά την αμερικανική εταιρεία στα 56 δισ. δολάρια. Το CNBC μεταδίδει ότι οι δύο εταιρείες είναι κοντά σε μια συμφωνία, ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

H General Electric θα αγοράσει δύο ευρωπαϊκές εταιρείες 3-D printing έναντι 1,4 δισ. δολαρίων. 

H Εnbridge ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τη Spectra έναντι 28 δισ. δολαρίων. 

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται ανοδικά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καταγράφοντας κέρδη 0,8% στα 1.337 δολάρια ανά ουγκιά. Οριακά υψηλότερα κινείται το αργό πετρέλαιο, λίγο κάτω από τα 45 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το αμερικάνικο νόμισμα καταγράφει απώλειες 0,8% έναντι του ευρώ και 1% έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Ράλι πραγματοποιεί το αμερικάνικο 10ετες, με την αποδόση να σημειώνει πτώση πέντε μονάδων βάσης στο 1,56%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Navidea πραγματοποιεί άλμα 76%, μετά το ντιλ 80 εκατ. δολαρίων με την Cardinal Health.

Βουτιά 5% καταγράφει η μετοχή της Marvel Technology. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 51 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά τα έσοδα υποχώρησαν περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v