Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall μετά τη Fed και την Apple

Οριακές απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά τη δημοσιοποίηση της Beige Book και της παρουσίασης του νέου iPhone από την Apple. Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ. Νέα άνοδος για χρυσό. Κέρδη 1,5% για το αργό. Ράλι 5,5% για την Chipotle.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά το χθεσινό ρεκόρ του Nasdaq, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στην έκθεση Beige Book της Fed και την παρουσίαση του νέου iPhone από την Apple. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,11% στις 18.516 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται 0,04% χαμηλότερα στις 5.273 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σκαρφάλωσε στο νέο ιστοριό υψηλό των 5.281 μονάδων. Πτώση 0,1% σημειώνει ο S&P 500, στις 2.184 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος όπως ήταν αναμενόμενο βρέθηκε η δημοσιοποίηση της Beige Book. Σύμφωνα με την έκθεση, η αμερικάνικη οικονομία αναπτύχθηκε με μέτριο ρυθμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ η ισχυρή αγορά εργασίας δεν κατάφερε να οδηγήσει σε ουσιαστικές ανοδικές πιέσεις στους μισθούς και στις τιμές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, αναλυτές της Societe Generale ανέφεραν σε σημείωμα προς πελάτες: "Δεδομένης της πτώσης στους δείκτες ISM μεταποίησης και υπηρεσιών τον Αύγουστο, τα σχόλια από τα περιφερειακά παραρτήματα της Fed για τον βαθμό στον οποίο έχουν επιβραδυνθεί οι τομείς αυτοί μπορεί να καθορίσουν κατά πόσον τα αδύναμα στοιχεία του ISM τον Αύγουστο αντανακλούν πραγματικά πιο αδύναμες συνθήκες". 

Στο εταιρικό μέτωπο, η Apple παρουσίασε σήμερα το iPhone 7. Όπως ανακοίνωσε στέλεχος της εταιρείας θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα, θα είναι αδιάβροχο και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Το iPhone 7 θα έχει μια κάμερα, ενώ το iPhone 7 Plus θα έχει διπλή κάμερα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1,5% στα 45,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,11% στα 1.355 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί μία μονάδα βάσης στο 1,52%.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι ασιατικές μετοχές έκλεισαν με μεικτά πρόσημα, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές προσπαθούν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος.

Στο ταμπλό, η μετοχή της αλυσίδας μεξικάνικων εστιατορίων Chipotle πραγματοποιεί άλμα 5,5%, μετά την ανακοίνωση της Pershing Square Capital Management του Bill Ackman ότι έχει αγοράσει μερίδιο 9,9%.

Πτώση 4% σημειώνει η μετοχή της AMD, μετά την ανακοίνωση ότι σκοπεύει να αντλήσει πάνω από 1 δισ. δολάρια μέσω της προσφοράς χρέους και μετοχών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v