Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Yellen

Σε θετικό έδαφος οι αμερικανικές μετοχές και μετά την ομιλία της Yellen. Άνοδος 2% για το αργό. Βουτιά της στερλίνας έναντι του δολαρίου. Μικρά κέρδη για τον χρυσό. Στο 1,72% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άνοδος πάνω από 2% για την Boeing.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» την ομιλία της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,66% στις 17.925 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,51% υψηλότερα στις 4.967 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,52% στις 2.109 μονάδες.

Σε ομιλία της στην Φιλαδέλφεια η κα. Jellen χαρακτήρισε ανησυχητική την επιβράδυνση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας το Μάιο, ενώ πρόσθεσε πως οι προοπτικές της αμερικάνικης οικονομίες είναι αντιμέτωπες με αρκετές αβεβαιότητες. 

Την ίδια στιγμή, επανέλαβε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα γίνει σταδιακά, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο αξιωματούχος της Fed Eric Rosengren εκτίμησε πως η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά απασχόλησης.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται του γεν και της στερλίνας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το βρετανικό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,44 δολάριο η στερλίνα.

H στερλίνα πραγματοποίησε βουτιά μετά τη δημοσίευση δημοσκοπήσεων που έδειξαν ότι διευρύνεται το προβάδισμα του Brexit.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 2% στα 49,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,3% στα 1.246 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 1,724%.

Στο ταμπλό, πτώση 1,2% καταγράφει η μετοχή της Home Depot. 

Άνοδο πάνω από 1% σημειώνουν οι μετοχές των J.P. Morgan και Goldman Sachs.

Kέρδη πάνω από 2% καταγράφει η μετοχή της Boeing, μετά από δημοσίευμα του Reuters ότι η Iranair είναι κοντά στην παραγγελία 100 αεροσκαφών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v