Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Με απώλειες μόλις 26 μονάδων έκλεισε ο Dow Jones. Στο επίκεντρο η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Προβλημάτισε η στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ. Κάτω από τα 43 δολ. η τιμή του πετρελαίου. Άνοδος για τον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου, τα απογοητευτικά macro και τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα, οδήγησαν σε απώλειες τη Wall Street, εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2,5% στα 42,64 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, οι επενδυτές θέλησαν να ρευστοποιήσουν την ισχυρή άνοδο του μαύρου χρυσού την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο εταιρικό μέτωπο, αποτελέσματα τριμήνου θα ανακοινώσουν εντός της εβδομάδας οι Apple, Facebook, Exxon Mobil και Chevron.

Σήμερα, αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η KKR & Co, οι ζημιές της οποίας ήταν μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες. Η εν λόγω μετοχή υποχώρησε άνω του 3%.

Παράλληλα, η εκδοτική Gannet κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά της Tribune Publishing έναντι 815 εκατ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι η Gannet ανακοίνωσε κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου καθώς τα καθαρά κέρδη και τα έσοδα μειώθηκαν εξαιτίας της πτώσης στην διαφήμιση.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά την Τρίτη. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα ανακοινωθεί η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια. Υπενθυμίζεται ότι η αγορά αναμένει δύο αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2016.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από την απροσδόκητη πτώση 1,5% στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Μάρτιο. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση στις πωλήσεις.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,15% στις 17.977 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,18% στις 2.087 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,21% στις 4.895 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1268 από 1,1227 την προηγούμενη εβδομάδα. Στον αντίποδα, το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε υψηλότερα 0,5% σε σχέση με το γεν στα 111,23.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,8% στα 1.240 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v