Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στην Wall Street μετά την Alcoa

Η ανάκαμψη των ευρωαγορών και η καλή υποδοχή στα πρώτα επιχειρηματικά αποτελέσματα Q4, στηρίζουν την Wall Street, αν και η πτώση των τιμών πετρελαίου συντηρεί την μεταβλητότητα και περιορίζει τις αγοραστικές διαθέσεις.

Τα κέρδη των ευρωαγορών και η καλή υποδοχή στα πρώτα αποτελέσματα εταιρικής κερδοφορίας τριμήνου, ωθούν το αμερικανικό χρηματιστήριο υψηλότερα, αν και για μια ακόμη συνεδρίαση η πτώση του πετρελαίου περιορίζει την άνοδο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,38% στις 17.884 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,27% στις 4.746 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,74% υψηλότερα στις 4.746 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street έγινε προσπάθεια ανάκαμψης η οποία όμως εξανεμίστηκε εξαιτίας της νέας βουτιάς των τιμών του αργού πετρελαίου, που κινείται κάτω από τα $45 ανά βαρέλι.

Θετικά παραμένουν τα πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα υποτονικά οικονομικά στοιχεία ενισχύουν τις ελπίδες ότι η ΕΚΤ θα επιτείνει τις προσπάθειες τόνωσης της ρευστότητας στην ευρωζώνη.

Αντιθέτως η τιμή του πετρελαίου διολισθαίνει περαιτέρω μετά την δήλωση του υπουργού Πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι ο OPEC δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφαση διατήρησης σταθερής παραγωγής, ανεξάρτητα από την βουτιά των τιμών.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του αργού πετρελαίου στην Νέα Υόρκη υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα έξι ετών.

Εν τω μεταξύ η αμερικανική επιχείρηση αλουμινίου Alcoa «άνοιξε τον χορό» των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου και η μετοχή της ενισχύεται 2,3%.

Αποτελέσματα Q4 θα ανακοινώσουν σήμερα επίσης οι CSX Corp. και Bebe Stores.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του χρυσού ευνοείται από την χρηματιστηριακή μεταβλητότητα και κερδίζει 7 δολάρια στα 1.239 δολ. ανά ουγκιά.

Η βρετανική στερλίνα υποχωρεί έναντι του δολαρίου μετά την πτώση του πληθωρισμού της Βρετανίας σε χαμηλό 15 ετών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v