Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση στην Wall Street λόγω πετρελαίου

Συνεχίζεται η πτώση της Wall Street, καθώς η νέα βουτιά των τιμών πετρελαίου αποτρέπει τους αγοραστές. Απώλειες 4% για τον μαύρο χρυσό. Εντονη κινητικότητα σε επιχειρηματικά deals, ανοίγει σήμερα η Alcoa τον "χορό" των αποτελεσμάτων Q4.

Η κινητικότητα στο επιχειρηματικό πεδίο και η θετική αντίδραση των ευρωαγορών βελτιίωνουν την επενδυτική ψυχολογία την Wall Street μετά το ξεπούλημα της περασμένης εβδομάδας, αλλά η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου αποτρέπει την ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,34% στις 17.674 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,58% στις 2.032 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,66% στις 4.673 μονάδες.

Αρνητική επίδραση στις ενεργειακές μετοχές αλλά και την ευρύτερη επενδυτική ψυχολογία έχει η νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου.

Ειδικά η κάθετη υποβάθμιση της Goldman Sachs για τις τιμές του μαύρου χρυσού πιέζει το συμβόλαιο Φεβρουαρίου σε απώλειες 4,01% στα 46,42 δολ. ανά βαρέλι για την ποικιλία WTI στην Νέα Υόρκη. Το Brent στο Λονδίνο υποχωρεί στα 48,63 δολ. ανά βαρέλι.

Οι επιχειρηματικές ειδήσεις συγκεντρώνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ξεκινά η περίοδος ανακοινώσεων εταιρικής κερδοφορίας δ΄ τρίμηνου. Ο κολοσσός των επιχειρήσεων αλουμινίου Alcoa «ανοίγει τον χορό» με την ανακοίνωση του Q4 μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στις επιχειρηματικές δραστηριότητες εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η αξία της μετοχής της Foundation Medicine διπλασιάστηκε μετά την πρόταση εξαγοράς από την Roche Holding. Η μετοχή της NPS Pharmaceuticals εκτινάσσεται 8% μετά την εξαγορά από την ιρλανδέζικη Shire.

Η Tekmira Pharmaceuticals κερδίζει 50% στον απόηχο της ανακοίνωσης συγχώνευσης της OnCore Biopharma, ενώ η AmerisourceBergen ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την MWI Veterinary Supply (+5%).

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Tiffany υποχωρεί 11% σχεδόν καθώς οι εορταστικές πωλήσεις της μειώθηκαν 1%.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε, ενώ το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αποκομίζουν σημαντικά κέρδη και ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1% μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αρχίζει να υλοποιείται το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της ΕΚΤ.

Το ευρώ υποχωρεί στο 1,1817 δολ.

Η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,57% στα 46,63 δολάρια ανά ουγκιά.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v