Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Σταθεροποίηση ανάπτυξης στην ευρωζώνη

Οι δείκτες υποδεικνύουν επιβράδυνση στην Γερμανία, την Ιταλία, την Ρωσία και την Βρετανία, αλλά γενικότερη σταθεροποίηση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης στο σύνολο της ευρωζώνης.

ΟΟΣΑ: Σταθεροποίηση ανάπτυξης στην ευρωζώνη

Η οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί σε μια σειρά ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά θα ανακάμψει στην Ιαπωνία και την Ινδία, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τους πρόδρομους οικονομικούς δείκτες που κοινοποίησε την Δευτέρα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Από την έδρα του στο Παρίσι, ο ΟΟΣΑ κοινοποίησε την έκθεσή του με τους δείκτες για την μελλοντική οικονομική δραστηριότητα, που προκύπτουν από τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για τον Νοέμβριο.

Από τους πρόδρομους δείκτες διαφαίνεται πως η ανάπτυξη στις περισσότερες από τις υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα –για παράδειγμα στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι δείκτες υποδεικνύουν επιβράδυνση στην Γερμανία, την Ιταλία, την Ρωσία και την Βρετανία, αλλά γενικότερη σταθεροποίηση των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης στο σύνολο της ευρωζώνης. Αντιθέτως τους προηγούμενους μήνες οι δείκτες για την ευρωζώνη υποδείκνυαν επιβράδυνση.

Ο σύνθετος πρόδρομος δείκτης του ΟΟΣΑ που καλύπτει τα 34 μέλη του οργανισμού, ανήλθε στο 100,5 από 100,4. Κάθε μέγεθος άνω του 100 υποδεικνύει ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει στην μέση τάση, δηλαδή τον μέσο όρο των πρόσφατων δεκαετιών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v