Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά του ευρώ κάτω από το 1 δολάριο βλέπει η Goldman

Ψαλίδι στις προβλέψεις της Goldman Sachs για την ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος. Βλέπει ένα προς ένα με το δολάριο τον Ιανουάριο του 2017 και 90 σεντς τον Ιανουάριο του 2018. Αναθεωρεί και προβλέψεις για την ισοτιμία ευρώ - στερλίνας.

Βουτιά του ευρώ κάτω από το 1 δολάριο βλέπει η Goldman

Το ευρώ μπορεί να υποχωρήσει σε ισοτιμία ένα προς έναν έναντι του δολαρίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 και να κατρακυλήσει ακόμη και στα 90 σεντς έναντι του αμερικανικού νομίσματος τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις της Goldman Sachs.

Συγκεκριμένα, η Goldman υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την πορεία του ενιαίου νομίσματος κάνοντας παράλληλα λόγο για παρατεταμένη περίοδο ισχυρού δολαρίου, καθώς η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει με ισχυρή ανάπτυξη και επικείμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed.

Από την άλλη πλευρά, ο αναλυτής Robin Brooks της Goldman Sachs αναφέρει πως η ευρωζώνη εξακολουθεί να παλεύει με τη χαμηλή ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, προβλέποντας κατά συνέπεια πτωτική τάση για το ενιαίο νόμισμα.

Παράλληλα, η Goldman Sachs αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις της για την πορεία του ευρώ έναντι της στερλίνας για τα τέλη του 2015 στη £0,73 έναντι αρχικής πρόβλεψης £0,75.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v