Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στη Wall με ώθηση από την Apple

Άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις επικείμενες κινήσεις της Fed. Ράλι 2% για την Apple. Κέρδη και για το Twitter. Πέμπτη ημέρα απωλειών για τα αμερικάνικα ομόλογα. Ενισχύεται το δολάριο. Σε χαμηλό 16 μηνών το αργό.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, με το ράλι της Apple να δίνει ώθηση στις τεχνολογικές εταιρείες και τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στις επερχόμενες κινήσεις της Fed. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 17.021 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,26% στις 4.564 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,3% υψηλότερα στις 1.996 μονάδες

Χαμηλότερα κινούνται για πέμπτη διαδοχική ημέρα οι τιμές των αμερικάνικων ομολόγων, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες των επενδυτών ότι η Fed θα προχωρήσει νωρίτερα σε αύξηση των επιτοκίων.Η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, πραγματοποιεί άνοδο τριών μονάδων βάσης στο 2,54%.

Η απόδοση του 2ετους ομολόγου αυξάνεται στο 0,57%, το υψηλότερο επίπεδο για το 2014.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, αλλά διολισθαίνει έναντι της στερλίνας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,29.

Το δολάριο ενισχύεται 0,55% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 106,72 γεν, ελάχιστα κάτω από το υψηλό εξαετίας που έπιασε χθες και λίγο πάνω από τα 106,17 το βράδυ της Τρίτης.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός έκλεισε με πτώση 0,3% στα 1.245 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχώρησε 1,2% στα 91,61 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αργού έπεσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ως και τα 91,22 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαίου του 2013. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Valero Energy και η Tesoro σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες από τις ενέργειας υποχωρώντας πάνω από 3%.

Βουτιά 2,8% σημειώνει η μετοχή της eBay, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της μετοχής από την Piper Jaffray.

Η μετοχή της Apple ενισχύεται 2%. Η μετοχή της εταιρείας διέγραψε ράλι περίπου 4,8% την Τρίτη, μετά από την παρουσίαση νέων προϊόντων όπως το iPhone 6 και το Apple Watch.

Άνοδο 2% σημειώνει η μετοχή του Twitter. Η UBS αύξησε την σύσταση σε «buy» από «neutral».

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v