Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στη Wall Street

Κέρδη σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, διαγράφοντας τις απώλειες μετά τα στοιχεία για την ανεργία. Διολισθαίνει το δολάριο. Ράλι για τα αμερικάνικα treasuries. Οριακή άνοδος για χρυσό. Aπώλειες 1,30% για το αργό. Βουτιά 4% για Tesla.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία δημιούργησε λιγότερες θέσεις εργασίας από ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,25% στις 17.113 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,15% στις 4.569 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,27% στις 2.003 μονάδες. 

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 142.000 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο και το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε στο 6,1% από 6,2% τον Ιούλιο.

Πρόκειται για την μικρότερη αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας από τον Δεκέμβριο του 2013. Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 225.000 θέσεις εργασίας και ότι η ανεργία θα υποχωρήσει στο 6,1%, επίπεδο που είναι και το χαμηλότερο των τελευταίων έξι ετών.

Τα αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας ερμηνεύτηκαν ως σημάδι επιβράδυνσης της ανάκαμψης στην αγορά εργασίας, αλλά η πρώτη αρνητική κίνηση αντιστράφηκε από τις προσδοκίες ότι η Fed δεν θα αυξήσει νωρίτερα τα επιτόκια.

Παράλληλα, οι αναλυτές επισήμαναν πως δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα από τα στοιχεία για έναν μόνο μήνα.

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικάνικα ομόλογα. Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, διολισθαίνει τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,41%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,12% στα 1.268 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,30% στα 93,23 δολάρια το βαρέλι. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Tο αμερικάνικο νόμισμα σημειώνει απώλειες έναντι των περισσότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων. 

Η ισοτιμία με το ευρώ βρίσκεται στο 1,297. Πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία είχε υποχωρήσει ως και το 1,293 από 1,2944 την Πέμπτη.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Michael Kors διολισθαίνει 4,94%. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας πούλησε το μερίδιο του το βράδυ της Πέμπτης.

Aπώλειες 4% για την μετοχή της Tesla. Ο CEO της εταιρείας Elon Musk δήλωσε στο CNBC πως η μετοχή είναι υπερτιμημένη. 

Κέρδη 2,04% σημειώνει η μετοχή της El Pollo Loco, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v