Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, μετά το νέο ρεκόρ του S&P την Παρασκευή. Διολισθαίνουν 1% αργό πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο. Σε χαμηλό 10 μηνών η βρετανική λίρα. Κέρδη 2,2% για την Υahoo. Απώλειες πάνω από 1% για Exxon Mobil και Chevron.

Υποχωρούν οι δείκτες στη Wall Street διευρύνοντας τις αρχικές ήπιες απώλειες, καθώς η πτώση στις ενεργειακές εταιρείες μαζί με τις απώλειες του αργού αντιστάθμισαν το ράλι της Yahoo.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,32% στις 17.083 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,23% στις 4.572 μονάδες και ο S&P κινείται 0,58% χαμηλότερα στις 1.996 μονάδες.

Την Παρασκευή οι μετοχές έκλεισαν υψηλότερα μετά από ένα ράλι πέντε διαδοχικών εβδομάδων, στέλνοντας τον S&P πάνω από τις 2.000 μονάδες και σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ράλι των μετοχών από το Νοέμβριο. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο κινείται στο 1,294.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,6163 δολ. που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2013

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 1% στα 1.255 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ πτώση 1,19% σημειώνει το αργό πετρέλαιο στα 92,18 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, οι μετοχές στον τομέα της ενέργειας καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες με 1,7%. Οι μετοχές των Exxon Mobil και Chevron υποχωρούν πάνω από 1%. 

Πτώση 1,2% σημειώνει η μετοχή της Campbell Soup. Οι πωλήσεις τις εταιρείας σημείωσαν απώλειες 8% το τρίμηνο που έληξε στις 3 Αυγούστου.

Άνοδο 2,7% καταγράφει η μετοχή της Yahoo. Η εταιρεία έχει στην κατοχή της το 22% της Alibaba, η οποία στοχεύει να μπει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αυτόν τον μήνα. Η Yahoo θα πουλήσει 121,7 μετοχές της Alibaba, μαζεύοντας περίπου 8,03 δισ. δολάρια.

Άλμα 29% για την Multimedia Games. Η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία εξαγοράς από την Global Cash Access με premium 31%.

Ράλι 6,9% σημειώνει η μετοχή της Rackspace Hosting, μετά από πληροφορίες για συγχώνευση με τον Century Link.

Kέρδη 6% για την μετοχή της Hertz. Ο CEO, Mark Frissora ανακοίνωσε την παραίτηση του, μετά από πιέσεις επενδυτών.

Οριακή άνοδο 0,3% σημειώνει η μετοχή της Apple, η οποία ετοιμάζεται να παρουσιάσει το τελευταίο iPhone.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v