Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια ώθηση της Wall Street σε νέα ρεκόρ

Τα ενθαρρυντικά στατιστικά επιτείνουν την θετική ψυχολογία στην Wall, που όμως προχωρά προσεκτικά καθώς κινείται σε επίπεδα ρεκόρ. Πιέσεις στην τεχνολογία. Κέρδη ευρωαγορών επί 4η συνεδρίαση.

Τα ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία επιτείνουν την θετική ψυχολογία στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αν και η αναρρίχηση των βασικών δεικτών σε επίπεδα ρεκόρ εμπνέει συγκράτηση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,34% και κινείται σε νέα επίπεδα ρεκόρ στις 14.852 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,33% στις 1.593 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί ελαφρώς στις 3.298 μονάδες.

Η Wall Street ενισχύθηκε χθες επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τόσο τον δείκτη Dow industrials όσο και τον S&P 500 να καταγράφουν την καλύτερη συνεδρίαση των έξι τελευταίων εβδομάδων. Ο S&P αναρριχήθηκε σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό (1.589,07) κι έκλεισε σε νέο ρεκόρ στις 1.587 μονάδες με κέρδη 1,2%.

Από το στατιστικό μέτωπο σημερα, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε θεαματικά κατά 42.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, μετά την επίσης πολύ μεγάλη αύξηση της περασμένης περιόδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στα ταμεία εμφανίστηκαν 346.000 νέοι άνεργοι.

Τόσο η τωρινή μεγάλη πτώση όσο και η προηγούμενη μεγάλη αύξηση, αποδίδονται σε ένα βαθμό σε εποχικές διακυμάνσεις που κατά κανόνα εμφανίζονται κοντά στις διακοπές του Πάσχα.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών εισαγωγών ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις και μειώθηκε 0,5% τον Μάρτιο. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 0,5% του δείκτη μετά την αισθητή άνοδο 1,1% τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, σε μια ακόμη ένδειξη για το πώς στηρίζουν τα χαμηλά επιτόκια την ενδυνάμωση της αγοράς ακινήτων στην αμερικανική οικονομία, οι διαδικασίες κατασχέσεων οικιών μειώθηκαν τον Μάρτιο και υποχώρησαν σε επίπεδα 23% χαμηλότερα από τα αντίστοιχα περσινά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της RealtyTrac, έγιναν διαδικασίες κατάσχεσης σε 152.500 κατοικίες των ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Η συνεδρίαση είναι πλούσια και σε επιχειρηματικές εξελίξεις, καθως αναμένονται τα μηνιαία στοιχεία πωλήσεων της Costco Wholesale Corp. και τα αποτελέσματα τριμήνου της Pier 1 Imports και της Rite Aid Corp.

Σημαντικές πιέσεις επικρατούν στους τεχνολογικούς κλάδους, μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης στην ιστορία μείωσης πωλήσεων PC. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν 14% στο α΄ τρίμηνο.

Ο τίτλος της Hewlett-Packard αντιδρά με πτώση 5,3% και της Microsoft Corp., την οποία υποβάθμισε η Goldman Sachs, υποχωρεί 3,9%.

Κέρδη επί 4η συνεχόμενη συνεδρίαση απεκόμισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα μεγαλύτερα κέρδη στους τομείς λιανικού εμπορίου.

Την ήπια πρωινή άνοδο επέτειναν το μεσημέρι τα καλά αποτελέσματα της ιταλικής δημοπρασίας ομολόγων και το απόγευμα η νέα άνοδος της Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,45% στις 6.416 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,79% στις 7.872 μονάδες, ενώ ο CAC κινήθηκε 0,86% χαμηλότερα στις 3.776 μονάδες.


Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια, παρακολουθώντας το ράλι τιμών στο χρηματιστήριο του Τόκιο, που αντιδρά θετικά στα επιθετικά μέτρα πιστωτικής χαλάρωσης της Bank of Japan.

Το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται 6 δολάρια στα 1.565 δολ. ανά ουγκιά ενώ του πετρελαίου υποχωρεί 1,38% στα 93,37 δολ. ανά βαρέλι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v