Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία και πετρέλαιο ενίσχυσαν τη Wall

Η αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες τον Φεβρουάριο- αν και περιορισμένη- τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street. Ισχυρή άνοδος για την τιμή του πετρελαίου.

Η αύξηση στις καταναλωτικές δαπάνες τον Φεβρουάριο- αν και περιορισμένη- τόνωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street. Ισχυρή άνοδος για την τιμή του πετρελαίου.

Αναλυτικά, την πέμπτη διαδοχική μηνιαία αύξηση σημείωσαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις της FED για βιώσιμη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας στο επόμενο διάστημα.

Η πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ, ώθησε υψηλότερα την τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να πρωταγωνιστούν στην άνοδο του Dow.

Συγκεκριμένα, κέρδη 1,3% για τη Chevron και 1,4% για τη μετοχή της Exxon Mobil.

Κέρδη 7% για τον τίτλο της Southwestern Energy μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την Goldman Sachs.

Στον αντίποδα, πτώση 2,4% για τη μετοχή της Citigroup καθώς το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε, ότι βρίσκεται κοντά στην πώληση μεριδίου 27% της τράπεζας, ήτοι 7,7 δισ. μετοχών χωρίς ωστόσο να γίνεται καμία αναφορά για το χρονοδιάγραμμα της όλης διαδικασίας.

Απώλειες 2% για τη μετοχή της Ford παρά την επίτευξη συμφωνίας εξαγοράς της Volvo από την κινεζική Zhejiang Geely.

Σημειώνεται ότι η Wall έχει ενισχυθεί τις 6 από τις τελευταίες 7 εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αρχίζουν αισιοδοξούν για ισχυρότερη ανάκαμψη της αγοράς.

Παράλληλα, με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία της ανεργίας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Ισχυρή άνοδος 2,75% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 82,78 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 1% στα 26,95 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύεται 0,7% στα 4,28 δολάρια. Άνοδος 1,8% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,29 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 10.895,86 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,57% στις 1.173,22 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,39% στις 2.404,36 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,13% στις 5.710 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,6% στις 6.156 μονάδες, ενώ ο CAC 0,29% υψηλότερα στις 4.000 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v