Πτώση στην αγορά ομολόγων

Πιέσεις καταγράφηκαν σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, εν μέσω ελλείψεων μακροοικονομικών ειδήσεων και με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ”ετυμηγορία” της Fed για τα επιτόκια. Στην ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2,876 δισ. ευρώ.

Πιέσεις καταγράφηκαν σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, εν μέσω ελλείψεων μακροοικονομικών ειδήσεων και με τους επενδυτές να επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ”ετυμηγορία” της Fed για τα επιτόκια.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2,65 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,285 δισ. ευρώ ήταν εντολές αγοράς και τα 1,365 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10 ετή ομόλογα με λήξη των Ιανουάριο του 2012 (540 εκ. ευρώ).

Έντονο ενδιαφέρον καταγράφηκε και για τα πενταετή ομόλογα με λήξη τον Απρίλιο του 2008, με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 385 εκ. ευρώ.

Στο 0,10% διαμορφώθηκε το spread, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 3,84% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 3,74%.

Στη διατραπεζική αγορά, μικρή υποχώρηση, στο 2,15% σημείωσε το επιτόκιο μιας ημέρας της Εθνικής Τράπεζας ενώ ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών.

Αμετάβλητα παρέμειναν τόσο τα επιτόκια στη διάρκεια ενός μηνός όσο και στη διάρκεια ενός έτους, στο 2,15% και το 2% αντίστοιχα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v