Υποχώρηση για την αγορά ομολόγων

Πιέσεις ασκήθηκαν για μία ακόμη ημέρα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, χωρίς αυτό, σύμφωνα με αναλυτές, να αποτελεί αντιστροφή της ανοδικής τάσης. Στην ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 3,82 δισ. ευρώ από τα οποία τα 1,65 δισ. ευρώ αφορούσαν πωλήσεις και τα 2,17 δισ. ευρώ αγορές.

Πιέσεις ασκήθηκαν για μία ακόμη ημέρα στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων. ”Δεν πρόκειται για αντιστροφή της τάσης, αλλά για τεχνικού τύπου διόρθωση”, επισημαίνουν αναλυτές, επιχειρώντας να ερμηνεύσουν την πτώση των τελευταίων ημερών.

Στη εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 3,82 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,65 δισ. ευρώ αφορουσαν εντολές αγοράς, ενώ τα 2,17 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Για μία ακόμη ημέρα η σημαντικότερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα, που λήγουν τον Ιανουάριο του 2013 (528 εκατ. ευρώ) και στα 15ετή ομόλογα (479 εκατ. ευρώ). Το spread διαμορφώθηκε στο 0,10% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στο επίπεδο του 3,80% και αυτή του γερμανικού 10ετούς στο 3,56%.



Στη διατραπεζική αγορά μικρή μεταβολή σημείωσαν τα επιτόκια των περισσότερων περιόδων. Αναλυτικότερα, το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής Τράπεζας διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 2,15%, ενώ με οριακή πτώση στο 2,15% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Εξάλλου, αμετάβλητο στο 2,15% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός, με το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτουςνα καταγράφει oριακή άνοδο στο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v