Αθώος ο Ζαν Κλοντ Τρισέ

Ανοίγει ο δρόμος για τον διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ώστε να διαδεχθεί τον Βιμ Ντουίζενμπεργκ ως πρόεδρος της ΕΚΤ, καθώς το γαλλικό δικαστήριο έκρινε ότι είναι αθώος για τις κατηγορίες που αφορούν την προσπάθεια κάλυψης ζημιών στην Credit Lyonnais.

Αθώος ο Ζαν Κλοντ Τρισέ
Αθώος κρίθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Ζαν Κλοντ Τρισέ για τις κατηγορίες περί συνομωσίας για την πλαστογράφηση των λογαριασμών στην Credit Lyonnais, απόφαση που ανοίγει το δρόμο στον κ. Τρισέ να καταστεί ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη θέση του Βιμ Ντουίζενμπεργκ.

Ο κ. Ντουίζενμπεργκ ήλπιζε να αποσυρθεί τον Ιούλιο, αλλά δήλωσε ότι θα παραμείνει έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα της διαδοχής του.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Τρισέ κατηγορήθηκε, μαζί με άλλους οκτώ, για την προσπάθεια κάλυψης των ζημιών που πραγματοποιήθηκαν στην Credit Lyonnais στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν η τράπεζα ήταν ακόμα κρατική.

Ο κ. Τρισέ θεωρείται ότι είναι της ιδίας φιλοσοφίας με τον κ. Ντουίζενμπεργκ, καθώς και οι δύο επιδιώκουν την καταπολέμηση του πληθωρισμού και θεωρούν ότι η σταθερότητα των τιμών είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και των δαπανών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v