Καλή μέρα για τις αγορές ομολόγων

Με άνοδο έκλεισαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων εξαιτίας της απόφασης της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια του ευρώ. Στην εγχώρια αγορά εκδηλώθηκε και σήμερα αγοραστικό ενδιαφέρον με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 3,1 δισ.

Με άνοδο έκλεισαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων εξαιτίας της απόφασης της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια του ευρώ. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά εκδηλώθηκε και σήμερα αγοραστικό ενδιαφέρον με τις συναλλαγές να ανέρχονται στα 3,1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, από το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ τα 1,73 δισ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα 1,415 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα τριετή ομόλογα (Ιούνιος 2006) με 532 εκατ. ευρώ, καθώς και στα δεκαετή ομόλογα (Μάιος 2012) με 375 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,13% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επείπεδο του 3,78% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 3,65%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν υποχώρηση. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 2,15%. Μείωση στο 2,15% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Στην ίδια κατεύθυνση με υποχώρηση στο 2,15% κινήθηκε και το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Αμετάβλητο στο 2,10% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v