Υποτονικό το κλίμα στις αγορές ομολόγων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται από τις αγορές ομολόγων οι ομιλίες μελών της διοίκησης EKT, καθώς έχει ενταθεί η φήμη για μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων στις 5/6. Ωστόσο η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν υποτονική εξαιτίας της αργίας σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται από τις αγορές ομολόγων οι ομιλίες μελών της διοίκησης EKT (Παπαδήμος, Welteke, Solans), καθώς έχει ενταθεί η φήμη για μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων στη σύσκεψη της προσεχούς εβδομάδας. Σε γενικές γραμμές πάντως σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν υποτονική εξαιτίας της αργίας στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.

Στη εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 580 εκατ.ευρώ αφορουσαν εντολές αγοράς και τα 765 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομολογα (λήξεως Μαϊου 2013) με 295 εκατ. ευρώ, καθώς και στην παλαιότερη έκδοση 10ετεών τίτλων (λήξεως Μαϊου 2012) με 280 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,14% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διατηρείται στο επίπεδο του 3,82% και του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 3,68%.



Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν άνοδο. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 2,58%. Οριακή άνοδο στο ίδιο επίπεδο (2,58%) σημείωσε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αντιθέτως μείωση στο 2,45% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Στη ίδια κατεύθυνση, με υποχώρηση στο 2,15%, έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v