Θετικό το κλίμα στις αγορές ομολόγων

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, επικουρούμενες από τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, αλλά και από το γενικότερο αρνητικό κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων επικουρούμενες από τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, αλλά και από το γενικότερο αρνητικό κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 3,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,5 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,9 δισ. ευρώ εντολές πώλησης τίτλων.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2012), καθώς και στους 20ετείς τίτλους (Οκτ. 2022). ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,13% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να αυξάνεται στο 4,07% και αυτή των γερμανικών τίτλων στο 3,96%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,57%. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών, το οποίο διαμορφώθηκε στο ίδιο επίπεδο (2,57%).

Οριακή υποχώρηση στο 2,58% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Περαιτέρω υποχώρηση στο 2,27% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v