Ελκυστικά σήμερα τα ομόλογα

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές ομολόγων στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, ενώ ελκυστική εμφανίστηκε σήμερα και η γαλλική αγορά τίτλων, κυρίως στις μεγάλες διάρκειες.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές ομολόγων στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, ενώ ελκυστική εμφανίστηκε σήμερα και η γαλλική αγορά τίτλων, κυρίως στις μεγάλες διάρκειες. Τα ομόλογα ενισχύονται εξαιτίας των δυσμενών μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώνονται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα, στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 3,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,101 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,6 δισ. ευρώ εντολές πώλησης τίτλων. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2012) με 490 εκατ. ευρώ, καθώς και στη νέα έκδοση δεκαετών τίτλων (λήξεως Μαϊου 2013) με 460 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,13% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να αυξάνεται στο 4,08% και των γερμανικών τίτλων στο 3,95%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,58%. Αμετάβλητο στο ίδιο επίπεδο (2,58%) έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Οριακή άνοδο στο 2,59% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός και υποχώρηση στο 2,28% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v