Σε ανοδική τροχιά οι τιμές των ομολόγων

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας της πτώσης των μετοχικών τιμών. Η αγορά είχε προεξοφλήσει την διατήρηση των επιτοκίων του ευρώ στα τρέχοντα επίπεδα και προσδοκά την μείωσή τους τον επόμενο μήνα, εξαιτίας των ενδείξεων για χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων κυρίως εξαιτίας της πτώσης των μετοχικών τιμών. Η αγορά είχε προεξοφλήσει την διατήρηση των επιτοκίων του ευρώ στα τρέχοντα επίπεδα και προσδοκά την μείωσή τους τον επόμενο μήνα, εξαιτίας των ενδείξεων χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων οι τιμές ακολούθησαν την τάση των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης. Ειδικότερα το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,4 δισ. ευρώ ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,3 δισ. ευρώ εντολές πώλησης τίτλων. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2012) καθώς και στην έκδοση πενταετων τίτλων (λήξεως Απριλίου 2008). Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,13% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 4,25% και των γερμανικών τίτλων στο 4,03%.

Στη διατραπεζική αγορά δεν σημειώθηκαν αξιόλογες μεταβολές στα επιτόκια των βραχυχρόνιων περιόδων. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,56%.

Με οριακή υποχώρηση στο ίδιο επίπεδο (2,56%) έκλεισε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Με υποχώρηση στο 2,55% έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Με οριακή υποχώρηση στο 2,33% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v