Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ στην εγχώρια δευτερογενή αγορά οι συναλλαγές μοιράστηκαν ισομερώς μεταξύ αγοραστών και πωλητών, με την απόδοση του δεκαετούς τίτλου να διαμορφώνεται στο 4,23%.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ στην εγχώρια δευτερογενή αγορά οι συναλλαγές μοιράστηκαν ισομερώς μεταξύ αγοραστών και πωλητών.

Ειδικότερα το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,535 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα περίπου 783 εκατ. ευρώ περίπου αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 752 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2013) με 240 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 0,13% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,23% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,10%.

Στη διατραπεζική αγορά σημειώθηκε οριακή υποχώρηση των επιτοκίων κυριως βραχυχρόνιες περιόδους. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 2,57%. Με υποχώρηση στο ίδιο επίπεδο (2,57%) έκλεισε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,58% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Μείωση στο 2,35% από 2,37% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v