Περιορισμένες συναλλαγές στις αγορές ομολόγων

Ο προβληματισμός για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας ενίσχυσε ελαφρώς τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Ανοδικές τάσεις επικάτησαν και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, όπου ο όγκος των συναλλαγών περιορίστηκε σε χαμηλά επίπεδα.

O προβληματισμός για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και η δυνατότητα χρηματοδότησης του υψηλού ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ, μετά τη χθεσινή υποχώρηση για δεύτερο συνεχή μήνα του δείκτη Leading Indicators, ενίσχυσε ελαφρώς τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων.

Ανοδικές τάσεις επικάτησαν και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,47 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 815 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 655 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 5ετή ομόλογα λήξεως Απριλίου 2008 με 200 εκατ. ευρώ και στα 20ετή ομόλογα (λήξεως Οκτωβρίου 2022) με 185 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο περιορίστηκε στο επίπεδο του 0,15% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,29% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού στο 4,14%.



Στη διατραπεζική αγορά το επιτόκιο μίας ημέρας διαμορφώθηκε στο 2,62%. Με οριακή άνοδο στο 2,60% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,58% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Αμετάβλητο στο 2,50% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v