Υποτονικές οι συναλλαγές στις αγορές ομολόγων

Υποτονικές ήταν σήμερα οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ οι τιμές κινήθηκαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Υποτονικές ήταν και οι συναλλαγές και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά. Στα 2,3 δισ. ανήλθαν οι συναλλαγές.

Υποτονικές ήταν σήμερα οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ οι τιμές κινήθηκαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Υποτονικές ήταν και οι συναλλαγές και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά.

Ειδικότερα, το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,2 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,1 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2013) με 450 εκατ. ευρώ, καθώς και στην έκδοση 15ετών ομολόγων (λήξεως Iανουαρίου 2014) με 240 εκατ.ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,19% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,33% και αυτή των γερμανικών στο 4,15%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,56%. Στο ίδιο επίπεδο (2,56%) διαμορφώθηκε το επιτόκιο μιας εβδομάδας. Με υποχώρηση στο 2,55% έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Αντιθέτως, με άνοδο στο 2,40% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v