”Ανασφαλή καταφύγια” σήμερα τα ομόλογα

H ενίσχυση της πεποίθησης ότι ο πόλεμος πλησιάζει στο τέλος του οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδα όλα τα ”ασφαλή καταφύγια” όπως χρυσός και κυβερνητικά ομόλογα. Πτωτικά κινήθηκε σήμερα και η εγχώρια δευτερογενής αγορά.

H ενίσχυση της πεποίθησης ότι ο πόλεμος πλησιάζει στο τέλος του οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδα όλα τα ”ασφαλή καταφύγια” όπως χρυσός και κυβερνητικά ομόλογα. Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα στο σύνολό τους σχεδόν οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ ελαφρά άνοδος καταγράφηκε και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά.

Ειδικότερα, στην ΗΔΑΤ το σύνολο των συναλλαγών ανήλθε στα 1,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 800 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στην έκδοση 20ετών ομολόγων (λήξεως Οκτ. 2022), καθώς και στην έκδοση των 15ετών τίτλων (Ιαν. 2014). Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,19% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,44% και αυτή των γερμανικών στο 4,25%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 2,56%. Στο ίδιο επίπεδο (2,56%) διαμορφώθηκε και το επιτόκιο euribor στη διάρκεια των δύο ημερών σημειώνοντας οριακή άνοδο. Με οριακή άνοδο στο 2,48% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v