Μικτές τάσεις στις αγορές ομολόγων

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις διεθνείς αγορές ομολόγων με τους συναλλασσομένους να τοποθετούνται κυρίως σε μακροπρόθεσμους τίτλους. Με ελαφρά πτώση έκλεισαν και οι τιμές στην εγχώρια δευτερογενή αγορά.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων με τους συναλλασσομένους να τοποθετούνται κυρίως σε μακροπρόθεσμους τίτλους. Με ελαφρά πτώση έκλεισαν και οι τιμές στην εγχώρια δευτερογενή αγορά.

Ειδικότερα, το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,2 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα στη νέα έκδοση δεκαετών τίτλων (Μάιος 2013) με 305 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 0,19 μονάδων με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,45% και αυτή των γερμανικών στο 4,256%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν μείωση. Έτσι, το επιτόκιο μίας ημέρας μειώθηκε στο 2,55% από 2,62% την Παρασκευή, ενώ με πτώση επίσης στο 2,55% από 2,67% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα σημείωσε μικρή πτώση στο 2,56% από 2,58% την περασμένη Παρασκευή. Αμετάβλητο στο 2,46% παρέμεινε, τέλος, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v