Εντονες ρευστοποιήσεις στις αγορές ομολόγων

Η αισιοδοξία για σύντομο τέλος του πολέμου, οδήγησε σε εκταταμένες ρευστοποίησεις στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ έντονα πτωτικές ήταν οι τάσεις και στην εγχώρια δευτερογενή, όπου επικράτησαν οι πωλητές.

Η αισιοδοξία για σύντομο τέλος του πολέμου, οδήγησε σε εκταταμένες ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ έντονα πτωτικές ήταν οι τάσεις και στην εγχώρια δευτερογενή, όπου επικράτησαν οι πωλητές.

Ειδικότερα, το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,53 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 945 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,585 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2013) με 485 εκατ. ευρώ, καθώς και στην έκδοση 20ετών ομολόγων (λήξεως Οκτωβρίου 2022) με 345 εκατ.ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,19% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,44% και αυτή των γερμανικών στο 4,25%.



Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,55%. Στο ίδιο επίπεδο (2,55%) διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών σημειώνοντας οριακή υποχώρηση. Με οριακή υποχώρηση στο 2,54% έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Αμετάβλητο στο 2,40% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v