Θετικά κινήθηκαν οι αγορές ομολόγων

Θετικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, καθώς οι συναλλασσόμενοι εγκατέλειψαν και σήμερα τις μετοχές και αναζήτησαν την ασφάλεια των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος. Αγοραστικό ενδιαφέρον και στην εγχώρια αγορά.

Θετικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, καθώς οι συναλλασσόμενοι εγκατέλειψαν και σήμερα τις μετοχές και αναζήτησαν την ασφάλεια των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,985 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,36 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 625 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 20ετή ομόλογα (λήξεως Οκτ. 2022) με 350 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,1940% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,35% και αυτή των γερμανικών στο 4,15%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 2,58%. Με άνοδο στο 2,68% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Με οριακή άνοδο στο 2,58% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μήνα. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους, το οποίο διαμορφώθηκε στο 2,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v