Απουσία ενδιαφέροντος στις αγορές ομολόγων

Πτωτικά απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος, εξαιτίας του Πάσχα των Καθολικών, κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά επικράτησαν οι πωλητές, με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 1,235 δισ. ευρώ.

Πτωτικά απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος, εξαιτίας της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά επικράτησαν οι πωλητές, με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 1,235 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, από το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ τα 545 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 600 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στην έκδοση δεκαετών ομολόγων (λήξεως Μαϊου 2013) με 235 εκατ. ευρώ, καθώς και στα πενταετή ομόλογα (λήξεως Απριλίου 2008) με 180 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,17% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,33% και αυτή των γερμανικών στο 4,16%.



Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν άνοδο. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 2,70%. Στο ίδιο επίπεδο (2,70%) διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,58% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Με οριακή υποχώρηση στο 2,49% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v