Σε αρνητική τροχιά οι αγορές ομολόγων

Πτωτικά και χωρίς ιδιαίτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον, κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπϊκές αγορές ομολόγων, εξαιτίας των θετικών εξελίξεων στο μακροοικονομικό μέτωπο των ΗΠΑ. Πτωτικά έκλεισαν οι τιμές και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά.

Πτωτικά και χωρίς ιδιαίτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον, κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπϊκές αγορές ομολόγων, εξαιτίας των θετικών εξελίξεων στο μακροοικονομικό μέτωπο των ΗΠΑ, η οποία είχε προεξοφληθεί από το πρωί, καθώς και εξαιτίας της βελτίωσης του κλίματος στις χρηματιστηριακές αγορές. Πτωτικά έκλεισαν οι τιμές και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά.

Ειδικότερα, το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,5 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στην έκδοση των 20ετών ομολόγων (λήξεως Οκτ. 2022), καθώς και στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2012). Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,19% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,37% και αυτή των γερμανικών στο 4,18%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 2,56%.

Στο ίδιο επίπεδο (2,56%) διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Οριακή άνοδο στο 2,57% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Με υποχώρηση στο 2,40% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v