Ρευστοποιήσεις στις αγορές ομολόγων

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τους επενδυτές να δείχνουν την προτίμησή τους στις μετοχικές αξίες. Πτώση καταγράφηκε και στην εγχώρια αγορά με τις συναλλαγές να ανέρχονται στα 3 δισ. ευρώ.

Την προτίμησή τους στις μετοχικές αξίες έδειξαν σήμερα οι επενδυτές, και απομακρύνθηκαν από τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος. Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά.

Ειδικότερα, το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,06 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,405 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,655 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στην έκδοση των 20ετών ομολόγων (λήξεως Οκτ. 2022) με 475 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2012) με 375 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,195% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,37% και αυτή των γερμανικών στο 4,18%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 2,56%. Στο ίδιο επίπεδο (2,56%) διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Οριακή άνοδο στο 2,57% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Με υποχώρηση στο 2,40% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v