Απουσία ενδιαφέροντος στην αγορά ομολόγων

Μικτή εικόνα και χαμηλός όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας της αργίας των αγορών στο Λονδίνο. Η ίδια εικόνα επικράτησε και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, με τις συναλλαγές να ανέρχονται μόλις στα 510 εκατ. ευρώ

Μικτή εικόνα και χαμηλός όγκος συναλλαγών παρατηρήθηκε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων εξαιτίας της αργίας των αγορών στο Λονδίνο. Η ίδια εικόνα επικράτησε και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά.

Ειδικότερα, το σύνολο των συναλλαγών ανήλθε μόλις στα 510 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 225 εκατ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 285 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2012) με 155 εκατ. ευρώ, καθώς και στη νέα έκδοση 10ετών τίτλων (λήξεως Μαϊου 2013) με 80 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,13% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 4,27% και των γερμανικών τίτλων στο 4,14%.

Στη διατραπεζική αγορά δεν σημειώθηκαν αξιόλογες μεταβολές στα επιτόκια των βραχυχρόνιων περιόδων. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 2,57%. Αμετάβλητο στο ίδιο επίπεδο (2,57%) έκλεισε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,58% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός και με οριακή άνοδο στο 2,38% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v