Ενισχύθηκαν οι τιμές των ομολόγων

Η διεύρυνση του ελλείμματος των ΗΠΑ αλλά και η ανησυχίες που προκλήθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στο Ριάντ έστρεψαν τους επενδυτές στις αγορές ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά επικράτησαν οι αγοραστές με τις συναλλαγές να ανέρχονται στα 2,492 δισ. ευρώ.

Η διεύρυνση του ελλείμματος των ΗΠΑ αλλά και η ανησυχίες που προκλήθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στο Ριάντ έστρεψαν τους επενδυτές στις αγορές ομολόγων, οι τιμές των οποίων έκλεισαν και σήμερα ανοδικά. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά επικράτησαν οι αγοραστές με τις συναλλαγές να ανέρχονται στα 2,492 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, από το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ τα 1,296 δισ. ευρώ αντιπροσώπευαν εντολές αγοράς και τα 1,196 δισ. ευρώ εντολές πώλησης τίτλων. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2012) με 525 εκατ. ευρώ,. Το περιθώριο διευρύνθηκε και διαμορφώθηκε στο 0,13% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να αυξάνεται στο 4,13% και αυτή των γερμανικών τίτλων στο 3,99%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες κυρίως περιόδους σημείωσαν μικρή άνοδο. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 2,58%. Με άνοδο στο ίδιο επίπεδο (2,58%) έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,58% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Αμετάβλητο, τέλος στο 2,32% έκλεισε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v