Μικτές τάσεις στις αγορές ομολόγων

Διαφορετικές κατευθύνσεις ακολούθησαν σήμερα οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων εξαιτίας της καλύτερης εικόνας που εμφάνισαν οι χρηματιστηριακές αγορές. Οι ”αγοραστές” επικράτησαν στην ελληνική αγορά.

Διαφορετικές κατευθύνσεις ακολούθησαν σήμερα οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων εξαιτίας της καλύτερης εικόνας που εμφάνισαν οι χρηματιστηριακές αγορές. Ωστόσο οι τάσεις, όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς είναι θετικές, καθώς, η έχει προεξοφληθεί η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων του ευρώ.

Μικρή άνοδος παρατηρήθηκε στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, όπου το σύνολο των συναλλαγών ανήλθε στα 2,3 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, από το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ τα 1,2 δισ.ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα 1,1 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2013), καθώς και στα 20ετή ομόλογα (Οκτώβριος 2022).

Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,14% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διατηρείται στο επίπεδο του 3,78% και του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 3,64%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν άνοδο. Έτσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 2,60%. Οριακή άνοδο στο ίδιο επίπεδο (2,60%) σημείωσε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αντιθέτως, μείωση στο 2,42% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Στο 2,15% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v