Πιέσεις στην αγορά ομολόγων

Υποχώρηση εμφάνισε το ενδιαφέρον στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων την Τρίτη. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 3,164 δισ. ευρώ.

Υποχώρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος παρατηρήθηκε σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ως αποτέλεσμα των μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ για ”φάση συσσώρευσης” κάνουν λόγο γερμανοί traders.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 3,164 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 1,66 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές πώλησης και τα 1,5 δισ. ευρώ εντολές αγοράς.

Στα 10ετή ομόλογα καταγράφηκε η εντονότερη συναλλακτική δραστηριότητα (545 εκατ. ευρώ), ενώ ακολούθησαν τα 20ετή ομόλογα (430 εκατ. ευρώ). Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,09% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 3,70% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 3,56%.

Εξάλλου, στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής Τράπεζας διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 2,15%.

Με οριακή πτώση, στο 2,15%, έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,15% παρέμεινε επίσης το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ χωρίς μεταβολή, στο 1,95%, παρέμεινε και το επιτόκιο διάρκειας ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v