Περιορισμένη άνοδος για την αγορά ομολόγων

Ανάκαμψη εμφάνιση κατέγραψε η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων την Πέμπτη. Στην εγχώρια αγορά, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 4,83 δισ. ευρώ, από τα οπλία τα 2,419 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 2,416 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

θετική ήταν η εικόνα που εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων, ενώ η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα περιορίστηκε η καθοδική τάση που επεδείκνυαν τις τελευταίες ημέρες.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ), το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 4,835 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,419 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 2,416 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Για μία ακόμη ημέρα η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα με 690 εκατ. ευρώ. Το spread διαμορφώθηκε στο 0,98% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 3,85% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού, στο 3,76%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν σημαντική μείωση υποχωρώντας κάτω από το 1%. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής Τράπεζας μειώθηκε στο 0,20%. Στο ίδιο επίπεδο υποχώρησε και το επιτόκιο των δύο ημερών.

Αμετάβλητο στο 2,15% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ αμετάβλητο στο 2% διατηρήθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v