Θετικό το κλίμα στην αγορά ομολόγων

Θετικό ήταν το κλίμα και στη σημερινή συνεδρίαση της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων, εν μέσω έντονων φημολογιών και εκτιμήσεων σχετικά με την αναμενόμενη μείωση των επιτοκίων από τη Fed. Στη δευτερογενή αγορά, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2,876 δισ. ευρώ.

Θετικό κλίμα διαμορφώθηκε στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων και στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, όπου κυριάρχησαν οι φημολογίες σχετικά με το ποσοστό μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων από τη Fed την επόμενη εβδομάδα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, (ΗΔΑΤ) το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2,876 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περίπου 1,38 δισ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα 2,479 δισ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (Ιανουαρίου 2013) με 376 εκατ. ευρώ, καθώς και στα πενταετή ομόλογα (Απριλίου 2008) με 380 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,98% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 3,82% και αυτή του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 3,78%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους επανήλθαν στα κανονικά τους επίπεδα. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώθηκε στο 2,20%.

Στο ίδιο επίπεδο διαμορφώθηκε και το επιτόκιο των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,15% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Τέλος, αμετάβλητο στο 2% διατηρήθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v