Ενισχύθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, καθώς το κλίμα αβεβαιότητας που εξακολουθεί να επικρατεί ευνοεί τις αγορές σταθερού εισοδήματος. Στην εγχώρια αγορά επικράτησαν οι αγοραστές και οι συναλλαγές ανήλθαν στα 3,4 δισ. ευρώ.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, καθώς το κλίμα αβεβαιότητας που εξακολουθεί να επικρατεί ευνοεί τις αγορές σταθερού εισοδήματος.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά παρατηρήθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 3,421 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,512 δισ. ευρώ ήσαν εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Mαϊου 2012) με 480 εκατ. ευρώ, καθώς και στα πενταετή ομόλογα με 460 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο διευρύνθηκε περαιτέρω στο επίπεδο του 0,26% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,31% και αυτή των γερμανικών στο 4,05%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 2,80%. Αμετάβλητο στο 2,80% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών, όπως και το επιτόκιο euribor της διάρκεια του ενός μήνα, το οποίο διαμορφώθηκε στο ίδιο επίπεδο. Με οριακή υποχώρηση στο 2,60% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v