Υποχώρηση τιμών στην ΗΔΑΤ

Μικτές τάσεις ακολούθησαν οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας της ενίσχυσης των μετοχικών τιμών. Πτώση σημείωσαν και οι τιμές στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, όπου επικράτησαν οι πωλητές.

Μικτές τάσεις ακολούθησαν οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές εξαιτίας της ενίσχυσης των μετοχικών τιμών. Πτώση σημείωσαν και οι τιμές στην εγχώρια δευτερογενή αγορά.

Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ανήλθε στα 2,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,23 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,451 δισ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Mαϊου 2013) με 305 εκατ. ευρώ, καθώς και στα πενταετή ομόλογα με 445 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,35% και αυτή των γερμανικών στο 4,12%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,82%. Αντίθετα άνοδο στο 2,87% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών, όσο και το επιτόκιο της διάρκεια του ενός μήνα, το οποίο διαμορφώθηκε στο 2,83%. Οριακή άνοδο στο 2,66% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v