Αγοραστικό ενδιαφέρον στις αγορές ομολόγων

Η σημαντική πτώση των μετοχικών τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά και η προεξόφληση από τις αγορές του πολέμου ΗΠΑ Ιράκ, οδήγησε σε άνοδο τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων. Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και στην εγχώρια με το σύνολο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 2,143 δισ. ευρώ.

Η σημαντική πτώση των μετοχικών τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά και η προεξόφληση από τις αγορές του πολέμου ΗΠΑ Ιράκ, οδήγησε σε άνοδο τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,143 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,233 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 910 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Mαϊου 2012) με 322 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2013) με 297 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διευρύνθηκε στο επίπεδο του 0,25% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,30% και αυτή των γερμανικών στο 4.05%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 2,82%. Οριακή υποχώρηση στο 2,82% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών, όσο και το επιτόκιο euribor της διάρκειας του ενός μήνα, το οποίο διαμορφώθηκε στο ίδιο επίπεδο. Αμετάβλητο στο 2,65% παρέμεινε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v