Πτωτικές τάσεις στις τιμές των ομολόγων

Πτωτικές τάσεις ακολούθησαν οι τιμές στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά επικράτησαν οι πωλητές, με την απλόδοση του δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 4,34%.

Πτωτικές τάσεια παρατηρήθηκαν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,748 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 838 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 910 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Mαϊου 2012) με 235 εκατ. ευρώ, καθώς και στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2011) με 200 εκατ ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,34% και αυτή των γερμανικών στο 4,05%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή με εξαίρεση το επιτόκιο μίας ημέρας, το οποίο αυξήθηκε στο 2,86%. Αντίθετα υποχώρηση στο 2,83% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών, όσο και το επιτόκιο euribor της διάρκειας του ενός μήνα, το οποίο διαμορφώθηκε στο ίδιο επίπεδο. Οριακή υποχώρηση, στο 2,65%, σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v