Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λίγο υψηλότερα το 2ετές ελληνικό yield

Η προσοχή στρέφεται στην επικείμενη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινείται το yield του ελληνικού 2ετούς ομολόγου μετά το χθεσινό ιστορικό χαμηλό, ενώ υποχωρούν οι αποδόσεις του 5ετούς και του 10ετούς, με την προσοχή στραμμένη στην επικείμενη νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, στον απόηχο της αναβάθμισης από την S&P, της πολιτικής επικύρωσης της τρίτης αξιολόγησης από το Eurogroup αλλά και της διαρκούς αποκλιμάκωσης των αποδόσεων των ελληνικών τίτλων.

Η επικείμενη έκδοση είναι γνωστό ότι θα αφορά τίτλους επταετούς διάρκειας, αλλά το ύψος των φρέσκων κεφαλαίων που θα αναζητηθεί παραμένει αδιευκρίνιστο, όπως ανέφερε νωρίτερα το Euro2day, σημειώνοντας πάντως πως, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των διεργασιών, ο ΟΔΔΗΧ έχει επικοινωνήσει στους ενδιαφερόμενους ότι η έκδοση θα είναι «benchmark», κάτι που σημαίνει πως μπορεί να αναζητηθούν κεφάλαια από 2,5 έως και 7 δισ. ευρώ.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,72%, του 5ετούς στο 2,65% και του 2ετούς στο 1,26%.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία έχει ήδη σηματοδοτήσει πως στις «αρχές» του 2018 θα υπάρξει αναθεώρηση του guidance της πολιτικής της, κάτι που ενέτεινε την φημολογία περί πιθανής αύξησης των ευρωπαϊκών επιτοκίων νωρίτερα του αναμενόμενου. Ωστόσο, η ενίσχυση του ευρώ, που κινείται σήμερα σε υψηλό τριετίας, ίσως ενθαρρύνει την ΕΚΤ να υποβαθμίσει το ενδεχόμενο επικείμενης αλλαγής της πολιτικής της.

Στο 0,58% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1,9% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 1,36% του ισπανικού και στο 1,68% του πορτογαλικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v